Terug
blob

Onderhoud

Jouw maaier heeft net zoals veel andere producten onderhoud nodig. Dit zorgt ervoor dat je zorgeloos een mooi gemaaid gazon hebt. Zo zijn er slijtage onderdelen die op tijd vervangen dienen te worden om uitval en problemen te voorkomen.

Zodra de maaier bij ons binnenkomt, kijken we hem eerst van de buitenkant na op mogelijke beschadigingen. Vervolgens lezen we de maaier uit m.b.v. de computer. Op deze manier kunnen we precies zien hoe de maaier de afgelopen maaibeurten heeft gedraaid. Hieruit kunnen we al opmaken welke onderdelen versleten zijn of zelfs eraan zitten te komen om vervangen te moeten worden. De meeste onderdelen vallen vaak nog onder de garantie en kunnen dan gelijk kosteloos vervangen worden. Mochten er toch kosten zijn, dan overleggen we dit uiteraard eerst met jou.

Zodra de maaier nagekeken en waar nodig gerepareerd is, vervangen we nog de messen. Daarna laten we hem nog even lopen op ons testveld. Zodat we er zeker van zijn dat hij weer een seizoen van dienst kan zijn.

 

Natuurlijk kunnen wij je helpen bij het transport van de maaier, dit via DHL of door ons zelf. Je kan natuurlijk de maaier ook zelf brengen en halen bij ons in Zetten. We hebben heerlijke koffie!

 

Tijdens het onderhoud voeren we de volgende werkzaamheden uit:

  • De maaier wordt grondig schoongemaakt van buiten en binnen.
  • De maaier houdt een logboek bij van al zijn maaibeurten. Hierin staan foutcodes en zien we met welke waardes de maaier zijn werk heeft uitgevoerd. Zo zien we wat er vervangen dient te worden.
  • Indien nodig vervangen we gelijk de messen.
  • De maaier wordt als laatste getest op ons testveld.

 

blob