Terug

Robomow het merk waar het mee begon.

De vriendelijke grasmaaiers van Robomow passen moeiteloos in uw levensstijl en, belangrijker nog, in uw tuin. Robomow remote grasmaaiers zijn ontworpen om de gemakkelijkste, handigste en minst tijdrovende maaibeurt ooit te bieden en zijn gazonvriendelijk, gebruiksvriendelijk en gezinsvriendelijk! Met meer dan twee decennia ervaring in de robotmaaierindustrie zijn de zelfmaaiende grasmaaiers van vandaag de dag sterk, snel en ongelooflijk eenvoudig te gebruiken.

Hieronder kort het verhaal van Robomow: 

Op een warme dag in 1995 moest Udi Peless van zijn vrouw het gras maaien. Hij had hier weinig zin in en zo fantaseerde hij over een robot die deze taak voor hem kon doen. Na een jaar had hij samen met zijn vriend Shai Abramson een werkend prototype gebouwd.

Glee tentoonstelling in Birmingham

Al in 1997 presenteerden ze in Engeland op de GLEE show het eerste model aan het publiek. Klaar voor een avontuur!

Hierna ging het vlot met de ontwikkeling en de verkoop van de robotmaaiers. Toch werd er sceptisch naar gekeken of dit nu wel allemaal nodig was. Echter langzaam aan wint de robotmaaier terrein. Dit door de vele voordelen die de robotmaaiers met zich meebrengen. Gezonder gras, beter voor het milieu, altijd een mooi gazon, slim maaischema, minder onderhoud, meer tijd voor andere dingen en nog vele andere voordelen.

De ontwikkeling van deze maaiers stond niet stil. Ook de verkoop ging steeds vlotter, zo vlot dat er in 2017 in Zweden meer robotmaaiers verkocht werden dan conventionele loopmaaiers. Dat het gras een stuk sneller groeit in de Scandinavische landen zal er ongetwijfeld mee te maken hebben.

In de loop van de tijd zijn er niet enkel meer opties bijgekomen zoals afstandsbediening, bediening via app, regensensor, maar ook strengere eisen m.b.t. de veiligheid van de robotmaaiers. Dit zodat de consument ook verzekerd is van een veilig product. Zo dienen de messen meteen stil te staan als de maaier wordt opgepakt of moet er een veilige afstand zijn tussen de messen en de buitenste rand van de maaier etc.

Al deze ontwikkelingen hebben geleid tot degelijke machines die hun taak goed kunnen uitvoeren. Je zou niks anders verwachten, maar wetende dat deze robotmaaiers elke dag buiten staan en gemiddeld 5x zo vaak maaien in de week als een conventionele maaier, dan is dat best bijzonder.

Voor meer informatie kun je altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen.