Terug

Wat zijn de 5 belangrijkste punten bij het kiezen van een robotmaaier?

Wat zijn de 5 belangrijkste punten bij het kiezen van een robotmaaier?

5 Belangrijke Elementen om op te Letten bij het Kiezen van een Robotmaaier

  1. Capaciteit en Flexibiliteit

Het kiezen van een robotmaaier met de juiste capaciteit is essentieel voor een efficiënte werking van je gazononderhoud. Fabrikanten geven verschillende capaciteitsniveaus aan, maar het is belangrijk om een maaier te kiezen met ongeveer 10 tot 20% overcapaciteit. Hierdoor ben je flexibeler in het gebruik van je gazon. Een maaier die net genoeg capaciteit heeft, zal constant moeten maaien, wat de levensduur van de machine kan verkorten.

  1. Kwaliteit en Betrouwbaarheid

Met de opkomst van robotmaaiers zijn er veel verschillende merken en modellen op de markt verschenen. Het is belangrijk om te kiezen voor een merk met een goede reputatie en bewezen betrouwbaarheid, zoals Robomow. Hoewel er veel keuzes zijn, is het verstandig om te investeren in een maaier van hoge kwaliteit die goed presteert en lang meegaat.

  1. Geschiktheid voor Gebruik

Als je je tuin regelmatig gebruikt, vooral als er kinderen zijn die er spelen, is het belangrijk dat de robotmaaier niet constant aan het werk is. Daarom is het hebben van een maaier met overcapaciteit essentieel. Daarnaast is het handig als de bediening van de maaier eenvoudig is, zoals bij de RK-modellen van Robomow, die beschikken over een groot kleurendisplay en een handige app voor op je telefoon.

  1. Installatiegemak en Opties

Hoewel je de installatie van een robotmaaier zelf kunt uitvoeren, zijn er enkele belangrijke overwegingen. Waar plaats je het basisstation? Hoe deel je de tuin in? Leg je de begrenzingsdraad in de grond of erbovenop? Als je ervoor kiest om zelf te installeren, bieden wij draadleggers te huur aan. Maar we kunnen ook assisteren bij de installatie, tegen een meerprijs. Het is belangrijk om de installatiekosten in gedachten te houden.

  1. Onderhoudsbehoeften

Net als elk ander apparaat heeft een robotmaaier regelmatig onderhoud nodig. Aangezien de maaier constant buiten staat en regelmatig wordt gebruikt, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Dit omvat regelmatig schoonmaken en jaarlijks onderhoud door een professional. Sommige modellen bieden zelfs een extra jaar garantie bij regelmatig onderhoud.

Natuurlijk zijn er nog veel meer aspecten om te overwegen bij het kiezen van een robotmaaier. Als je meer vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Op onze pagina 'Alles over robotmaaiers' hebben we de belangrijkste punten opgenomen met betrekking tot robotmaaiers.