Terug

Wat zijn de 5 belangrijkste punten bij het kiezen van een robotmaaier?

Wat zijn de 5 belangrijkste punten bij het kiezen van een robotmaaier?

5 elementen om op te letten

1. Capaciteit

Het is als een open deur intrappen maar de capaciteit van een robotmaaier is erg belangrijk. Fabrikanten gaan met hun opgave hier verschillend mee om. Sommige gaan uit van het maximale in ideale omstandigheden, anderen nemen een gemiddelde. Wij raden aan om een robotmaaier te kiezen met ongeveer tussen de 10 en 20% aan overcapaciteit. Enkel alleen al om flexibeler te zijn met het gebruik van je mooie grasveld. Als de maaier maar net beschikt over de juiste capaciteit dan, is hij natuurlijk ook nagenoeg constant aan het maaien. 

2. Kwaliteit

Er is veel te koop en daarmee ook veel verschil in kwaliteit. Robotmaaiers zijn een relatief nieuwe categorie op de markt. Pas sinds kort zijn de meeste kinderziektes eruit. Dit met name door vallen en opstaan door de diverse fabrikanten. Elke fabrikant heeft wel een keer de plank flink misgeslagen. Wij raden aan om te kiezen voor een gedegen/bekender merk. Een merk dat zijn sporen heeft verdiend zoals bijvoorbeeld Robomow. 

3. Gebruik van de tuin

Mocht je je tuin vaak gebruiken of bijvoorbeeld de kinderen, dan is het wenselijk dat de maaier niet constant aan het maaien is. Daarvoor is dus die overcapaciteit ook mede van belang. Echter is het dan ook fijn dat de bediening van de maaier eenvoudig is. Zo beschikken de RK modellen van Robomow bijvoorbeeld over een mooi groot kleurendisplay en een handige app voor op de telefoon. Wel zo makkelijk als je het schema even wil veranderen. 

4. Installatie 

Op zich kan je prima zelf een installatie uitvoeren. Enkel zijn er wat opties om rekening mee te houden. Waar komt het basisstation? Hoe deel ik de tuin in? Leg ik de draad gelijk al in de grond of erop? Mocht jezelf aan de slag willen dan kan dat en je kan eventueel bij ons een draadlegger huren. Natuurlijk kunnen we ook even meedenken en de maaier voor je instaleren, hier komen dan wel kosten bij. Vandaar dat het altijd goed is om rekening te houden met de installatie. Onze prijzen staan vermeld naast de robotmaaiers die we instaleren. Lees hier meer over onze installatieservice

5. Onderhoud van de maaier

Zoals elke apparaat heeft ook een robotmaaier onderhoud nodig. Vergeet niet dat de maaier 24/7 buiten staat en meerdere keren per week aan het maaien is. Dit heeft natuurlijk zijn impact op alle onderdelen van de maaier. Het is daarom ook van belang om de maaier goed te onderhouden. Zelf kun je dit doen door hem af en toe schoon te maken. Daarnaast is het aan te raden om elk jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Bij sommige modellen kan dit zelfs zorgen voor een extra jaar garantie. Lees hier meer over onze onderhoudsservice

 

Natuurlijk kunnen we nog veel meer vertellen over robotmaaiers. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd even contact met ons opnemen. Daarbij hebben we op deze pagina (alles over robotmaaiers) de meeste punten opgenomen m.b.t. robotmaaiers.