Terug

Capaciteit robotmaaier?

Capaciteit robotmaaier?

Fabrikanten geven de capaciteit van hun robotmaaier in vierkante meters op. Enkel is er momenteel nog geen standaard hoe dit gemeten moet worden. Zo zijn er merken die zelfs in de kleine letters een marge aanhouden van 20% naar boven en onder! Kortom de opgegeven capaciteit van een fabrikant zegt nog niet alles. 

De benodigde capaciteit kan natuurlijk ook behoorlijk verschillen. Als het gazon de vorm van een rechthoek heeft en mooi vlak is, dan zal een maaier daar niet veel moeite mee hebben. Enkel als de tuin vrij complex is, met meerdere zones, bochten, eilanden en een helling, dan wordt het een ander verhaal. Een robotmaaier zal er dan langer over doen om alles netjes te krijgen en dus meer capaciteit nodig hebben.  

Wij geven bij elke maaier aan voor welke oppervlakte wij de robotmaaier geschikt achten. Dit uit een stukje ervaring die we in de loop der tijd hebben opgebouwd. Mocht je nu een redelijk complexe tuin hebben, neem dan even contact op, zodat we kunnen meekijken. Uiteraard kunnen we ook de maaier instaleren, lees hier meer over onze installatieservice. 

Kijk hier voor onze robotmaaiers.