Terug

Egels en robotmaaiers

Egels en robotmaaiers

Vaak is het in het nieuws geweest dat robotmaaiers gevaarlijk zijn voor egels. Dit is inderdaad waar en met name als de maaiers in de avond mogen maaien. Het is net zoals veel andere producten, dat het erg afhangt van hoe je ermee omgaat. Als de maaier niet beschikt over bepaalde sensoren en je laat hem in de avond maaien, dan kan dat hele nare gevolgen hebben voor de egel. 

Zo laat Robomow weten als fabrikant uit te gaan van 12uur op een dag. Zodat de maaier enkel overdag zijn werk doet:

"In het dagelijks leven zal echter vrijwel geen enkele tuinbezitter de robotmaaier de klok rond laten werken. Het is veel waarschijnlijker dat het beperkt blijft tot de ochtend, zodat na het werk op het gemak van de tuin kan worden genoten. 's Nachts, daarentegen, moet je de robotmaaier toch maar niet gebruiken, om egels en dergelijke niet aan gevaar bloot te stellen."

Anderen merken zoals Yardforce hebben een sensor die voorkomt dat de maaier tegen een object en/of dier kan botsen. Hierdoor zal die een egel opmerken en gelijk van koers veranderen. 

Dus om egels veilig te houden zijn er technische oplossing, maar ook ligt het aan het gebruik van de robotmaaier. Wij raden altijd om iets van overcapaciteit te nemen om diverse redenen. Een belangrijke is dat de maaier niet continu moet maaien om de groei van het gras bij te houden. Daardoor dus 's nachts niet hoeft te maaien. 

Kijk hier naar onze robotmaaiers.