Terug

Hoeveel beter is een robotmaaier?

Hoeveel beter is een robotmaaier?

Een robotmaaier brengt vele voordelen met zich mee. De meeste kennen we en zijn al vaak besproken. Niet langer zelf het gras te hoeven maaien. Geen gedoe meer met het overtollige gras en het opruimen van de conventionele maaier. Beter voor het milieu doordat de accu's van tegenwoordig minder slecht zijn voor het milieu. Daarbij lezen we ook vaak dat een robotmaaier zorgt voor een mooier resultaat. 

 

Beter voor het gras.

In de regel dien je maximaal een 1/3 van je gras te maaien. Dit omdat het nogal een aanslag is voor het gras. Het gras kan zich dan nog goed herstellen. Indien je meer eraf zou maaien dan kan het grassprietje zich moeilijker herstellen en kan het ziek worden. Ook zorgt het ervoor dat onkruid zich makkelijker kan gaan nestelen. Dit omdat het grasbestand dan langzaam afneemt. Een robotmaaier die zorgt ervoor dat het gras met regelmaat gemaaid wordt. Dus elke keer neemt hij maar een paar mm af. Hiervan ondervind het gras nagenoeg geen hinder en blijft dus sterk en gezond. Dit effect wordt ook wel mulchen genoemd. Daarbij wordt het gras opgegooid in het maaidek en versnippert en valt zo weer tussen het gras. Omdat en robotmaaier maar enkele mm's van het gras afneemt is het versnipperen niet meer nodig. Hieronder enkele voordelen en nadelen van het mulchen door een robotmaaier.

Voordelen:

  1. Betere voeding voor de grond en het gras.
  2. Minder onkruid omdat het zich minder goed kan nestelen. 
  3. Biedt een beschermende laag bij extreme temperaturen.
  4. Gras blijft sterker dan bij het afhalen van langere lengtes. 
  5. Geen overtollig gras meer afvoeren. 

Naast deze voordelen biedt een robotmaaier ook een mooier maaibeeld. Dit omdat de robotmaaier van elke kant maait. Hierdoor ontstaat er een vlakker geheel en zie je oneffenheden in het gras minder. Sommige maaiers zijn zelfs voorzien van een zwevend maaidek en geven zo een nog mooier resultaat. Dit geldt o.a. voor het RK platform van Robomow.  

Hieronder een mooi filmpje waarop goed het voor/na resultaat te zien is van een robotmaaier!

 

Wil je weten of een robotmaaier ook in jouw tuin kan, neem vrijblijvend contact met ons op.