Terug

Installatie robotmaaier kleine tuin

Installatie robotmaaier kleine tuin

Het weer is deze week weer helemaal veranderd naar mooi zonnig en lekker warm. Het gras vindt dit natuurlijk erg fijn, maar wij mensen helemaal. Het maaiseizoen is daarmee ook begonnen en dan moet de maaier weer af en toe naar buiten gehaald worden om aan de slag te gaan. Of toch niet?

 

Kleine tuin en toch een robotmaaier?

We hebben dit jaar alweer de nodige robotmaaiers geïnstalleerd in relatief grote en kleine tuinen. De kleinste tuin die tot nu toe dit jaar mochten doen is 50m² groot. Veel mensen geven aan voor een dergelijke tuin het onzin te vinden om een robotmaaier aan te schaffen. Enkel is dat zo? Een kleine tuin komt juist vaak in aanmerking voor een robotmaaier. Je bent namelijk best lang bezig met het pakken van de maaier, het weggooien van het gras, het schoonmaken van de duwmaaier en het weer opruimen. Dat alles om een 10minuten te moeten maaien. Dan nog de ruimte die de  conventionele maaier in beslag neemt. Kortom qua tijdsbesparing is een robotmaaier juist een prima alternatief. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de 'plicht' om wekelijks te maaien en over de kwaliteit van het gras. 

Robotmaaier kleine tuin

 

Kwaliteit maaien van een robotmaaier

Als we kunnen ontspannen in de tuin, dan is het wel zo fijn als het gras er netjes bij ligt en je echt rustig kan genieten. Met een robotmaaier is dat zeker het geval. Behalve dat het gras altijd netjes is gemaaid op het vooraf ingestelde programma brengt het ook andere voordelen met zich mee. Het gras zal er na een paar weken merkbaar anders uit zien. Doordat de robotmaaier telkens een paar mm maait en dit versnipperd zal daardoor het gras gelijk gevoed worden. Daarbij is het voor het gras sowieso beter om telkens maar een klein stukje eraf te halen. Ook onkruid heeft minder kans door het regelmatig maaien. Dit zijn de voornaamste redenen dat het gras beter wordt dankzij een robotgrasmaaier. Als laatste maait de robotmaaier ook nog willekeurig zodat hij van elke kant een grasspriet zal benaderen, hierdoor krijg je een mooi maaibeeld. Enkele robotmaaiers zijn zelfs voorzien van een zwevend maaidek, zodat het gazon er nog strakker uit ziet. Doordat deze mee beweegt met de kleine hoogte verschillen. Het RK platform van Robomow is hier bijvoorbeeld mee uitgerust. Klik hier voor een overzicht van de RK-modellen van Robomow.

Robomow  RK met zwevend maaidek

 

Installatie robotmaaier

Voor de installatie van een robotmaaier moet er met enkele dingen rekening gehouden worden. Belangrijkste is de plaatsing van het basisstation van de robotmaaier. Op deze plek moet namelijk stroom komen. De meeste basisstations zijn uitgerust met een lange kabel van 10-15m. Enkel wil je dit natuurlijk wel netjes hebben weg gewerkt. Daarbij kunnen bij sommige robotmaaiers de basisstations ook van het veld af worden geplaatst. Dit geeft een nog rustiger beeld in de tuin. De robotmaaier rijdt dan via een klein pad naar het grasveld. Er moet nagedacht worden over het aantal velden dat gemaaid moet worden en hoe deze eventueel te verbinden. Zodat de robotmaaier ook op de juiste manier wordt ingesteld met het aantal te maaien subzones (aparte velden). Mocht je gebruik maken van onze installatie service dan kunnen we ook gelijk de perimeter draad netjes wegwerken onder de grond. Je kan dit natuurlijk ook zelf door bij ons een draadlegger te huren

Na de installatie dient de robotmaaier enkel nog te worden ingesteld vanaf de telefoon. Dit gaat bij sommige modellen met een Wifi verbinding. Klik hier voor een overzicht van robotmaaiers met Wi-Fi verbinding. 

 

Wilt u meer weten en een vrijblijvende afspraak maken voor een installatie klik dan hier