Terug

Review robotmaaier Yard Force NX60i

Review robotmaaier Yard Force NX60i

Reviews door MowRobotics.com

Voordat we een product aanbieden, willen we deze zelf ook testen. Zodat we met zekerheid weten wat we verkopen en/of instaleren. Dit is zeker in ons eigen belang, want we houden onze klanten liever tevreden. Vandaar dat we af en toe ook een product op deze manier uitlichten om de voordelen en nadelen te laten zien. Dit zodat er een goed beeld ontstaat over het product.

 

YardForce Robotmaaier NX60i 

Het NX platform van Yard Force bestaat al enkele jaren en heeft sinds dit jaar een behoorlijke ingrijpende update ondergaan. De specificaties van de YardForce liegen er niet om: 600m², WiFi, maaibreedte van 18cm, 40% helling, kortom genoeg om een degelijk stuk gras te kunnen maaien. Het platform biedt een drietal varianten: De NX60i (getest model), de NX80i en de NX100i. Allemaal zijn ze redelijk vergelijkbaar qua specificaties, op enkele punten na, die zorgen dat er een hogere capaciteit behaald kan worden. Denk hierbij voornamelijk aan de accu en software. Vandaag bekijken we de NX60i. 

Wat zit er in de doos?

Allereerst gaan we natuurlijk eens kijken wat we allemaal in de doos tegenkomen en of het installeren van de robotmaaier makkelijk te doen is.

Bij het openen van de doos komen we gelijk een tweetal linialen tegen. Beide zijn makkelijk te verwijderen van de doos. Een groot voordeel dat er twee bij worden geleverd. Vaak komen we tegen dat klanten toch nog even graag de draad willen verleggen. Dit omdat ze iets veranderen in de tuin. Op deze manier ben je nog voorzien van een tweede exemplaar. 

Als we de doos verder open doen zit alles geordend in de doos en kunnen we alles gemakkelijk uitstallen. De robotmaaier is verpakt in een plastic zak en de messen zijn al gemonteerd. Dus let hierop bij het uitnemen van de maaier uit de doos. Daarbij vinden we drie zakken met pegs, een rol perimeterdraad, de adapter met bijbehorend snoer, enkele draadverbinders, het basisstation, de robotmaaier en natuurlijk de handleiding. 

YardForce NX robotmaaier unboxing

Nu we alles uitgepakt hebben kan de installatie beginnen. We nemen de liniaal en leggen de draad op de juiste afstand van de rand van het gras. Eigenlijk een relatief eenvoudige klus, maar het valt ons wel op dat de draad vrij dun is. Dit is op zich geen probleem, maar hier hadden we liever een iets dikkere draad gezien. Natuurlijk  kan je hier ook een draadlegger voor huren. Dit zodat het sneller gaat, maar ook omdat de draad dan gelijk netjes onder de grond ligt. Veel mensen kiezen er ook voor om de installatie helemaal te laten doen. Zodra de draad ligt starten we de maaier voor de eerste keer op. Nu moeten we enkele dingen instellen zoals de code (standaard 0000), taal, datum, tijd en vervolgens kan de maaier al maaien. Echter willen we natuurlijk een weekprogramma kunnen instellen. Bij de NX kan dit gemakkelijk via het display, dit in tegenstelling tot zijn kleine broertje de XPower 400. Gemakkelijker is het om dit via de App te doen. Deze kunnen we downloaden van de Apple Store of Play Store. Allereerst maak je een account aan, waarna je je model kan kiezen. Hierna doorloop je enkele stappen door het serienummer toe te voegen. Wij moesten enkele stappen twee keer doorlopen en hebben dit al eerder gehoord van andere klanten. Echter, als het eenmaal ingesteld is, werkt het goed. De App is makkelijk te bedienen en toegankelijk vanuit Wifi. Wel zo makkelijk dat je niet helemaal naar de maaier toe moet, als je iets wil veranderen in het weekprogramma. 

YardForce robotmaaier NX60i installatie

Maairesultaten en gebruik

De maaier is ingesteld en kan zijn werk gaan doen. We merken gelijk op, dat de maaier verrassend stil is. Zelfs stiller dan van andere duurdere merken. Dat is wel opvallend omdat geluid toch vaak een belangrijk gegeven is bij het kiezen van een robotmaaier. Natuurlijk kan het zijn dat, als de maaier langer in gebruik is, dit nog veranderd. Enkel in de basis is het een stille maaier. Daarbij zien we dat de maaier met gemak het iets hogere gras aan kan. Dit is een goed teken, omdat zijn voorgangers hier nog wel eens steken lieten vallen. Het oude model was voorzien van lagere oranje "sidekirts". Deze kwamen bijna tot aan de grond. Ook onder de maaier zaten er een soort vinnen. Deze zouden het gras moeten kammen, echter in de praktijk werkte dit niet goed. Met zijn iets hogere stand en de gladere onderkant is de maaier beter opgewassen tegen ongelijk terrein. 

Uiteraard willen we ook het weekprogramma vanuit huis even aanpassen en dat gaat prima. Met name ook handig dat wijzigingen duidelijk te zien zijn. Dit zonder naar buiten te moeten. Vaak denk je op een bepaald moment eraan om het weekprogramma aan te passen, omdat de kinderen morgenmiddag een vriendje thuis hebben. Dan hoef je nu niet naar buiten, maar kan je het gelijk aanpassen. Dit zodat je het ook niet vergeet. In die zin biedt de Wifi connectie zeker toegevoegde waarde. 

Na een 2 weken zijn de resultaten van de maaier pas echt goed te zien. Het gras ligt er mooi bij en ziet er strak uit. Nog niet zo mooi als een robotmaaier met een zwevend maaidek zoals bijvoorbeeld het RK-platform van Robomow. Enkel zitten die ook in een andere categorie. Verder zien we weinig verschil in het maaibeeld met bijvoorbeeld een Robomow RKS

YardForce NX60i aan het werk

Conclusie

Yard Force heeft met deze update voor het NX platform een goede stap gemaakt. De maaier doet wat die moet doen en meer. Naast het maaien is de maaier erg gebruiksvriendelijk. Kijk hier voor alle specificaties van deze maaier. 

Voordelen:

  • Goed maaibeeld voor een schappelijke prijs
  • Goed voor tuinen tot 450-500m² (onze aanbeveling voor de NX60i).
  • Opvallend stille maaier
  • Gebruikersvriendelijk dankzij de Wifi

Nadelen:

  • Installatie van de App
  • Relatief dunne perimeterdraad

 

Voor meer informatie over robotmaaiers en de mogelijkheden, neem contact met ons op. Onze vestiging zit in Zetten, maar we rijden door de hele BeNeLux.