Terug

Robotmaaiers met WiFi.

Robotmaaiers met WiFi.

WiFi is niet meer weg te denken uit onze samenleving, nagenoeg elk 'slim' apparaat is voorzien van Wi-Fi. Zo zien we ook steeds meer robotmaaiers gebruik maken van Wifi. Onlangs presenteerde Robomow hun nieuwe RKS platform, ook deze reeks modellen zijn uitgevoerd met WiFi. 

Wifi heeft met name voordelen voor het verbinden van je smart device (telefoon, iPad, laptop, etc) met je robotmaaier. Met Bluetooth moet je bijvoorbeeld nog steeds in de buurt van je maaier zijn, dit is nu verleden tijd. Je kan vanuit je huis en zelfs buitenshuis contact maken met je maaier. Dit kan soms prettig zijn als je net even wil dat het gras er netjes moet bij liggen voor de gezellige BBQ-avond. Of als de maaier zich bevindt in het buitenland. 

Qua werking voor de maaier veranderd er niet veel. Al zou de tuin niet overal bereik hebben van het Wifi signaal, dan doet de maaier gewoon zijn werk. Enkel als de maaier tijdelijk in zo'n gebied is, dan zal die niet bereikbaar zijn via de WiFi. Dus het is wel van belang dat er bereik is in het gebied waar het basisstation is. 

Kortom Wifi is een handige toevoeging, die de robotmaaiers nog toegankelijker maakt. Kijk hier voor al onze modellen met wifi.