Terug

Sneeuw op het gras

Sneeuw op het gras

Zoals we vaker aangegeven mag de robotmaaier naar binnen zodra de temperatuur onder 12 graden komt. Het gras groeit dan immers niet meer. We zorgen dat het gras klaar is om aan zijn winterslaap te beginnen. We laten het gras op een hoogte van 3-5cm en verder zoveel mogelijk met rust. 

Tijdens de winterperiode kan het voorkomen dat er een hoop sneeuw op ligt. Dit is helemaal niet erg en we laten dit dan gewoon liggen. Het beste advies wat we kunnen geven is om het gras met rust te laten. Het gras is in deze staat namelijk erg kwetsbaar. De grashalmen zijn erg breekbaar en dit zal dan ook het gevolg zijn als je er op gaat lopen. Deze grashalmen bestaan voor een groot gedeelte uit water. Wat is dan het risico als je er toch op gaat lopen. Met name zul je zien dat er bruine/gele plekken ontstaan op de gebieden waar is gelopen. Daarbij is er nog een risico dat er schimmel gaat optreden, omdat de geknakte/gebroken grashalmen zijn beschadigd. 

Uiteraard willen we onze kinderen en huisdieren wel laten genieten en wellicht zelf ook even meespelen in de sneeuw. Dus mochten er straks dan toch plekken zijn, dan zijn die te verhelpen. Je kunt zodra de sneeuw helemaal weg is, voorzichtig op die plekken even harken. Zodat alles iets losser komt, zodra het gaat drogen zal het probleem grotendeels verdwijnen. 

Wij wensen je veel sneeuwpret!!