Terug

Hoe kan je je grasveld egaliseren?

Hoe kan je je grasveld egaliseren?

Een mooi gemaaid grasveld is natuurlijk super, enkel wil je ook graag dat het er dan strak bij ligt; mooi vlak dus. Na verloop van tijd zul je toch enkele verzakkingen krijgen. Dit kan door diverse redenen: een oude vijver, kinderen die veel spelen, mollen, etc. Hoe zorg je er nu voor dat het gras weer mooi vlak wordt?

Maai het gras mooi kort en we raden aan het dan ook te verticuteren. Vervolgens kies je het materiaal dat je wil gebruiken. Zand of grond, beide zie je terugkomen in de vele aanbevelingen op het internet. Wij kiezen voor grond met als belangrijkste reden dat het blijft liggen. We zien vaak dat als er zand gebruikt wordt, dat het relatief snel wegspoelt. Vandaar dat we in ons kikkerlandje grond aanraden. Nadeel is inderdaad dat het organisch is en dus meer kans op onkruid. 

Het verspreiden van de grond over je gras kan met een strooier, maar ook gewoon met de hand. Het vlak maken kan dan met een nivelleerhark, maar ook simpelweg door een pallet omgekeerd over je gras te slepen. Herhaal dit meerdere keren! Je zult nu zien dat het gras op diverse plekken er al netjes doorheen komt. Dit is gelijk een mooi moment om even te bemesten. 

De robotmaaier kan gedurende de komende dagen even bijkomen, zodat die daarna weer over een mooi vlak grasveld zijn werk kan doen.