Terug

Wanneer messen vervangen robotmaaier

Wanneer messen vervangen robotmaaier

Het tijdig vervangen van de messen van je robotmaaier is zeker van belang, want scherpe messen zorgen nu eenmaal voor een beter resultaat en heeft nog meer voordelen:

  1. Mooiere snede van het gras, waardoor het gras minder te lijden heeft. 
  2. Het maaien is efficiënter en kost daardoor minder energie en tijd. 
  3. De maaimotor wordt aanzienlijk minder belast, dit verbeterd de levensduur van je maaier. 

 

Daarbij zijn er ook duidelijke nadelen die je kan ondervinden van botte messen. Onregelmatiger maaibeeld van het gras. Ook kan de robotmaaier meer gaan trillen, dat kan resulteren in meer lawaai en ook de levensduur beïnvloeden. Kortom genoeg redenen om te zorgen dat de messen scherp zijn. 

Verschil tussen botte messen en scherpe messen

Wanneer dan de messen vervangen?

Veel maaiers maken gebruik van kleine messen (zie rechts op de afbeelding), deze messen kun je het beste vervangen om de 3 maanden. Dit is ook afhankelijk van de grootte van de tuin. Bij een groter grasveld zal er meer gemaaid moeten worden, dus meer slijtage. De opgegeven 3 maanden zijn grofweg een leidraad voor tuinen tussen de 800m² en 1500m². Mocht je tuin dus groter zijn, is het beter om vaker je messen te vervangen en bij kleinere tuinen minder vaak. Bij de grotere messen (zie links op de afbeelding) zal 1 keer per jaar voldoende zijn. Deze zijn iets dikker en slijten minder snel. 

Voorbeeld snijmessen Robomow RS en RK RKS

Klik hier voor een overzicht van diverse robotmaaier snijmessen. Wil je meer informatie over robotmaaiers neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn gevestigd in Zetten Overbetuwe en wij installeren door heel Nederland en België.